Αυτό το πανεύκολο σοκολατένιο κέικ που θέλει μόνο 3 υλικά για να το φτιάξετε, βγάζει 7 μερίδες. Πρόκειται για ένα γλυκό του Γιώργου Τσούλη που θα σας λύσει τα χέρια, αφού είναι αρκετά οικονομικό, γρήγορο και έχει μόνο με 2/5 βαθμό δυσκολίας.

Πως να φτιάξετε το σοκολατένιο κέικ

Υλικά

  • 8 αυγά, large
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Για το γαρνίρισμα:

  • Berries
  • Φράουλα
  • Ζάχαρη άχνη

Δείτε επίσης μια ακόμα συνταγή του Γιώργου Τσούλη: Το γλυκό ψυγείου “της μαμάς” με κρέμα, μπισκότα και φράουλες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C στον αέρα. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο με τη μέθοδο μπεν μαρί.
  2. Αδειάζουμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σοκολατένιο μείγμα μέσα στον κάδο του μίξερ που έχουμε τα αυγά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με μια μαρίζ.
  4. Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ., την τυλίγουμε καλά γύρω-γύρω και από κάτω πρώτα με μεμβράνη, στη συνέχεια με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μη φύγει το μείγμα κατά το ψήσιμο. Τέλος, την βουτυροκακαώνουμε.
  5. Τοποθετούμε τη φόρμα αυτή πάνω σε ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει πετσέτα. Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα και θα το ψήσουμε μέσα στο φούρνο με την μέθοδο μπεν μαρί.
  6. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί καυτό νερό, το οποίο θέλουμε να φτάσει μέχρι τη μέση του σκεύους.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε με φράουλες, berries και άχνη ζάχαρη.

giorgostsoulis.com