Τα πιο γρήγορα μηλοπιτάκια ever - Με μόνο 48 θερμίδες

Ότι πιο εύκολο έχεις φτιάξει ποτέ

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Τα πιο γρήγορα μηλοπιτάκια ever - Με μόνο 48 θερμίδες

Ο αγαπημένος μας σεφ, Γιώργος Τσούλης, σήμερα μας προτείνει και μας δείχνει βήμα βήμα πως θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι ζουμερά μηλοπιτάκια! Η συνταγή είναι πραγματικά easy peasy και αξίζει να την δοκιμάσετε!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μηλοπιτάκια

Τα πιο γρήγορα μηλοπιτάκια ever - Με μόνο 48 θερμίδες
Giorgostsoulis.com

  • 3-4 κόκκινα μήλα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με νερό

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο 200°C στον αέρα.
  2. Παίρνουμε τα κομμένα μήλα και με ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 2-3εκ. δημιουργούμε μία τρύπα στο κέντρο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με τη μικρή πλευρά προς εμάς, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε σε κάθετες λωρίδες πάχου
  4. Παίρνουμε μια-μια τις λωρίδες σφολιάτας τις περνάμε από την τρύπα που κάναμε στα μήλα και τις τυλίγουμε γύρω από αυτά.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις λωρίδες από τις σφολιάτες με τον κρόκο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  7. Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Κι αν θέλετε κάτι επίσης εύκολο αλλά αλμυρό, δείτε εδώ τι σας προτείνει ο Γιώργος!