Είναι σκέτη κόλαση: Σοκολατάκια καρύδι μανταρίνι

Τραγανά, αλλά και δροσερά...

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Έχουμε μπει στην εποχή των εορτών, και με την είσοδο του Δεκεμβρίου αυτό γίνεται, πλέον και επίσημο. Δεν είναι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και πόσες άλλες εορτές, που προηγούνται πριν από το Χρήστο και την Χριστίνα, όπως ο Ανδρέας, ο Νικόλας, η Βαρβάρα, η Άννα, και πολλοί άλλοι. Όλοι έχουμε στα σπίτια μας κάποιον εορτάζων. Τι καλύτερο λοιπόν, να έχουμε για τους καλεσμένους μας, που θα έρθουν να μας ευχηθούν ένα γρήγορο κι εύκολο κέρασμα, όπως Σοκολατάκια καρύδι μανταρίνι, που είναι η εποχή τους; Φυσικά, εμείς σας έχουμε ην απόλυτη συνταγή από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Σοκολατάκια καρύδι μανταρίνι σε 40 λεπτά και είναι και υγιεινά

Υλικά

Για τα σοκολατάκια

  • 5 μεγάλα μανταρίνια
  • 150 ml χυμός φρέσκου μανταρινιού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (αλεσμένη αλλά όχι σε μορφή σκόνης)
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Δείτε επίσης: Το γρήγορο και εύκολο γλυκό κέρασμα που είναι σκέτη κόλαση: Τρουφάκια

Εκτέλεση

  • Πρώτα πλένουμε καλά τα μανταρίνια.
  • Αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα μας για τα σοκολατάκια με καρύδια, από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο.
  • Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι ή ότι σχήμα θέλουμε. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ.
  • Αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια σε μία σχάρα ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
  • Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να γυαλίζει. Διατηρούμε τη λιωμένη σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Βουτάμε τα καρυδένια σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα ή σχάρα.
  • Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
  • Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.
  • Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα. Αν το αγαπημένο σας φρούτο είναι το πορτοκάλι, αντικαταστήστε το μανταρίνι για μια εξίσου νόστιμη εκδοχή. Μην διστάζετε να αυτοσχεδιάζετε στην κουζίνα. Το παν είναι η φαντασία και η καλή διάθεση.

argiro.gr