Συνταγή - εγγύηση για κατσικάκι φρικασέ με μαρούλια και άγρια χόρτα: Όλο το μυστικό βρίσκεται στο αυγολέμονο

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Ακολουθεί εγγυημένη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας! Πεντανόστιμο και παραδοσιακό κατσικάκι φρικασέ με μαρούλια και άγρια χόρτα με την προετοιμασία της συνταγής να απαιτεί μόλις 20 λεπτά΄.

Δείτε επίσης: Πως να φτιάξεις στο σπίτι τον σωστό πουρέ πατάτας - Το μυστικό για να μην σου σβολιάσει

Η συνταγή για πεντανόστιμο κατσικάκι φρικασέ

Υλικά

  • Δοσομετρητής
  • Λήψη Υλικών
  • 2 kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 kg άγρια χόρτα
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 5-6 κλων. άνηθου δεμένα με σπάγκο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Eκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά και να γίνει διάφανο.
  • Μισοσκεπάζουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κατσικάκι.
  • Στο μεταξύ, ζεματάμε τα χόρτα και τα μαρούλια σε κατσαρόλα με βραστό νερό.
  • Τα βγάζουμε σε κρύο νερό.
  • Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας (που είναι σχεδόν έτοιμο) μαζί με το δεματάκι άνηθου.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για λίγα λεπτά. (Τα χόρτα πρέπει να μείνουν τρυφερά).
  • Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό.
  • Αφαιρούμε το δεματάκι άνηθου και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ argiro.gr