Χρειάζεσαι μόνο 5 υλικά: Τα πιο γρήγορα και εύκολα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια

Η... εμμονή των εορτών

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Argiro.gr
Argiro.gr

Μιας και σε έχουμε προετοιμάσει πλήρως για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (δες εδώ την πιο τέλεια αλμυρή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις φέτος) ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε και την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για... κέρασμα!

Οι γιορτές συνήθως είναι η εποχή που ανοίγουμε το σπίτι μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα γι' αυτό πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για έναν ξαφνικό καλεσμένο και τι πιο ωραίο, λοιπόν, να έχεις να τον κεράσεις ένα σοκολατάκι;

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο γρήγορη και γευστική συνταγή για να μην περάσεις ατελείωτες ώρες στην κουζίνα αλλά, ταυτόχρονα, να ευχαριστήσεις πλήρως τον ουρανίσκο των καλεσμένων σου!

Tα υλικά που θα χρειαστείς για τα σοκολατάκια

Χρειάζεσαι μόνο 5 υλικά: Τα πιο γρήγορα και εύκολα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια
Argiro.gr

  • 300 γρ. σοκολάτα 60%
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 30 ml ρούμι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Κακάο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Κόβουμε την σοκολάτα μας σε μικρά κομματάκια.
  3. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.
  4. Ρίχνουμε στην καυτή κρέμα την σοκολάτα.
  5. Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Τέλος, ρίχνουμε το ρούμι και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσει.
  7. Στρώνουμε μεμβράνη σε τσέρκι 25 x 24 εκατ. και αδειάζουμε το μείγμα.
  8. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
  9. Αναποδογυρίζουμε το μπλοκ σοκολάτας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  10. Αν μαλακώσουν όση ώρα διαχειριζόμαστε τη σοκολάτα, αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ξανά.
  11. Κοσκινίζουμε το κακάο σε δίσκο και τα τοποθετούμε
  12. Πασπαλίζουμε με κακάο αχνίζοντας τα.
  13. Τινάζουμε το περιττό κακάο.
ΠΗΓΗ Argiro.gr