Τραγανά από έξω, μαλακά από μέσα - Μοσχαρίσια κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

Αναλυτικά η συνταγή του Γιώργου Τσούλη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγανά από έξω, μαλακά από μέσα - Μοσχαρίσια κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

Ο Γιώργος Τσούλης μας ετοίμασε την πιο νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι αλλά κυρίως τα παιδιά. Πρόκειται για αρωματικά γεμιστά κεφτεδάκια με φέτα. Αν μάλιστα, ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τα βήματα θα σας βγουν τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα.

Αναλυτικά η συνταγή για κεφτεδάκια με φέτα

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι, για το πανάρισμα
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Πατάτες, τηγανητές

Δείτε επίσης: Μεξικάνικο παστίτσιο με λιωμένη μοτσαρέλα και τηγανιτές πατάτες - Πώς να το φτιάξετε σπίτι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  2. Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (προαιρετικά).
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30-40 γρ., ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, γεμίζουμε με 2 κυβάκια φέτα και τα κλείνουμε εκ νέου.
  4. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
  5. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  6. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με γιαούρτι και πατάτες τηγανητές.