Ευκολά κανελόνια με κιμά: Τα 4 μυστικά για να μην ξεραθούν στο ψήσιμο και κάνουν κρατς στο δόντι

Πως να τα φτιάξετε σωστά με τα βήματα της Αργυρώς

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ευκολά κανελόνια με κιμά: Τα 4 μυστικά για να μην ξεραθούν στο ψήσιμο και κάνουν κρατς στο δόντι

Όλα τα φαγητά έχουν τα μυστικά τους! Έτσι λοιπόν και τα κανελόνια με κιμά στο φούρνο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδειξε ένα προς ένα τα βήματα για να μην ξεραθούν στο φούρνο αλλά και να έχουν πλούσια γέμιση.

Τα μυστικά για κανελόνια με κιμά στον φούρνο

Γέμιση

Πρέπει να είναι στεγνή για να κρατήσουν τα ζυμαρικά το σχήμα τους και να σερβιριστούν σωστά χωρίς να χάσουν τον όγκο τους. Γίνεται γρήγορα κι αφού μαγειρευτεί, πρέπει λίγο να κρυώσει για να μπει το αυγό και το τυρί. Μην τα παραλείψετε δίνουν έξτρα νοστιμιά.

Η μπόλικη σάλτσα, θα δώσει την απαραίτητη υγρασία στο ξερό ζυμαρικό και το ιδανικό υγρό περιβάλλον για να μαλακώσουν σωστά και να μην ξεραθούν στο ψήσιμο.

Μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα ή να χρησιμοποιήσετε απλά τριμμένες ντομάτες για ευκολία.

Χρειαζόμαστε αρκετή υγρασία για να ψηθούν σωστά και να γίνουν ζουμερά κι όχι στεγνά.

Δείτε επίσης: Σουφλέ με ψωμί του τοστ - Το μεγάλο μυστικό για να βγει αφράτο

Κρέμα

Πολλές ιδέες για κρέμα σε αυτό το φαγητό σας έχω παρακάτω. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε σκέτη κρέμα γάλακτος ή κρέμα με γιαούρτι για ευκολία.

Τυριά

Συνήθως αυτό το φαγητά έχει μπόλικο τυρί και κυρίως κίτρινο τυρί που λιώνει για μεγαλύτερη απόλαυση. Όταν πρόκειται να πασπαλίσετε τυρί στην επιφάνεια καλύτερα να το κάνετε τα τελευταία δέκα λεπτά του ψησίματος. Προς το τέλος δηλαδή, για να μην καεί η κρούστα.

Ψήσιμο

Απαραίτητα σκεπάστε το ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα που εφάπτεται στην επιφάνεια του φαγητού. Αν έχετε καπάκι καλύψτε το ταψί ή σφραγίστε την λαδόκολλα με λίγο αλουμινόχαρτο. Έτσι δημιουργούμε ένα προστατευμένο θερμό περιβάλλον, για να ψηθεί το ζυμαρικό και να ρουφήξει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται χωρίς να φεύγουν οι ατμοί του φαγητού.

Σας προτείνω να ψήσετε στις αντιστάσεις που γίνεται πιο ήπιο ψήσιμο, ώστε να προλάβει το ζυμαρικό να βράσει στα υγρά του ταψιού και να μαλακώσει.

Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 160°C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′. Πρέπει να ελέγχετε αν έχουν ψηθεί γιατί ο χρόνος ψησίματος είναι πάντα σχετικός. Αφού ψηθούν αφήστε τα σκεπασμένα για 10’ στον σβηστό φούρνο. Έτσι θα μαλακώσουν και θα ρουφήξουν όλη την νοστιμιά των υλικών.

Σε περίπτωση που ψήσετε σε αέρα, θέλω να ελέγχετε τακτικά τα υγρά του ταψιού. Μιας κι ο αέρας κάνει επιθετικό ψήσιμο και εξατμίζονται γρήγορα τα υγρά, δεν θα προλάβει να μαλακώσει σωστά το ζυμαρικό.

Τρώγονται πάντα ζεστά και ζουμερά μόλις ψηθούν.

ΠΗΓΗ argiro.gr