Γλειφιτζούρια σοκολάτας με πραλίνα και μπισκότο: Είναι σκέτη κόλαση

Γρήγορα κι εύκολα

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Αυτές οι ημέρες των γιορτών, είναι η ευκαιρία και όλη η οικογένεια έχει μαζευτεί στο σπίτι. Τι καλύτερο να υπάρχει κάτι για όλες τις ώρες, για τους μικρούς και τους μεγάλους, ιδιαίτερα κάτι γλυκό; Έτσι, λοιπόν σας έχουμε την απόλυτη συνταγή από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για γλειφιτζούρια σοκολάτας με πραλίνα και μπισκότο.

Γλειφιτζούρια σοκολάτας με πραλίνα και μπισκότο, και με μπαγιάτικο κέικ

Υλικά

  • 8 φέτες κέικ
  • 1 συσκευασία (154 gr) μπισκότα γεμιστά
  • 250 γραμ. μερέντα
  • 1 συσκευασία (300 γρ. ) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 100 γραμ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
  • ξυλάκια για γλειφιτζούρια

Για το γαρνίρισμα

  • τριμμένα μπισκότα γεμιστά
  • σπασμένα καραμελάκια σοκολάτας

Δείτε επίσης: Μπισκότα Κρακελέ σοκολάτας: Γρήγορα κι εύκολα για όλες τις ηλικίες

Εκτέλεση

  • Είναι μία τέλεια ιδέα για να εκμεταλλευτείς το κέικ που περίσσεψε.
  • Αν το κέικ είναι ξεροψημένο εξωτερικά, αφαιρέστε με το μαχαίρι τα σκληρά μέρη.
  • Ψιχουλιάζουμε το κέικ σε μπολ με τα χέρια ή με μίξερ.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, την πραλίνα και την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά έως ότου βραχούν και νοτίσουν τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να έχει την υφή πλαστελίνης, ώστε να πλάθεται.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ’ ένα δίσκο, πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα.
  • Βουτάμε ξυλάκια σε σοκολάτα και τα μπήγουμε στα γλειφιτζούρια.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30′ ή στην κατάψυξη για 10′ για να σφίξουν.
  • Τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στον δίσκο για να σφίξουν.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένες καραμέλες!

Με το ίδιο μίγμα μπορούμε να κάνουμε τρούφες, απλά πλάθουμε πιο μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα!

argiro.gr