Cheesecake με μελομακάρονα που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα - Πως να το φτιάξεις μόνη σου σπίτι

Για να μην τα πετάξεις, κρίμα είναι

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Cheesecake με μελομακάρονα που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα - Πως να το φτιάξεις μόνη σου σπίτι

Οι γιορτές πέρασαν, το νέο έτος ήρθε και να που έφτασε η μέρα που άρχισες να αναρωτιέσαι τι θα κάνεις τόσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει την λύση: Cheesecake!

Η κορυφαία μαγείρισσα μέσα από το Youweekly.gr σου δείχνει πως να φτιάξεις το πιο ονειρικό γλυκό για να μην πάνε χαμένα τα λεφτά που έδωσες στα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το cheesecake

Δείτε επίσης: Μας τρέχουνε τα σάλια: Σοκολατένια τάρτα µε κρέµα σοκολάτας

Για τη βάση

  • 250 γρ. μελομακάρονα που περίσσεψαν
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα cheesecake

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
  • 10 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Αλέθουμε ή τρίβουμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν με τα χέρια σε ένα μπολ, δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  2. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μίγμα.
  3. Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρύμματα .
  4. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  5. Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
  6. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μικρό ταψί 20 εκατοστών.
  7. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  8. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
  9. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια.
  10. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
  11. Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία, με βελούδινη υφή.
  12. Αδειάζουμε την κρέμα για το γλυκό πάνω στη βάση με τα τρίματα.
  13. Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  14. Εναλλακτικά το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Για την σάλτσα
  1. Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
  2. Το χυμό, τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
  3. Ανακατεύουμε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
  5. Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Την απλώνουμε στη παγωμένη βάση.
Τα μυστικά της Αργυρώς
  1. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά η κρέμα και η σάλτσα, και να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.
  2. Αν περισσέψει, το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά πριν σερβίρετε το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει λίγο.
ΠΗΓΗ Argiro.gr