Για τις κρύες ημέρες του χειμώνα: Λαχταριστή μανιταρόσουπα με λεμόνι και κρεμμυδάκι

Ότι πρέπει για τις επόμενες ημέρες

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Για τις κρύες ημέρες του χειμώνα: Λαχταριστή μανιταρόσουπα με λεμόνι και κρεμμυδάκι

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια άκρως γευστική μανιταρόσουπα; Ειδικά αυτές τις κρύες ημέρες που διανύουμε με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και τα χιόνια. Τo Youweekly.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις ασυζητητί την παρακάτω συνταγή...

Τι θα χρειαστείς για την μανιταρόσουπα

  • 1 κιλό ασπρομανίταρα αγαρικά, κομμένα σε φέτες
  • 8 κ.σ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένo
  • 8 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 φλιτζ. τσαγ. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι μεγάλο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μανιταρόσουπα

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τo κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες για 5΄-6΄. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το νερό ή το ζωμό λαχανικών (ό,τι επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε), τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, και αφήστε τη σούπα να
    βράσει για 30΄ σε μέτρια φωτιά.
  2. Πολτοποιήστε 2 φλιτζάνια τσαγιού από τη σούπα στο μπλέντερ.
  3. Διαλύστε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού, προσθέστε το στο πολτοποιημένο μείγμα και ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα στη σούπα και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 10΄ έως ότου χυλώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, μοιράστε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και σερβίρετέ τη ζεστή.

Κι αν ψάχνεις μια τοπ συνταγή για γλυκό, ρίξε μια ματιά εδώ.