Μηλόπιτα της τεμπέλας: Βήμα βήμα πως θα την φτιάξεις σε 5 λεπτά (Εικόνες) - Προσοχή σε αυτό το ένα συνηθισμένο λάθος

Για σένα που δεν το έχεις πολύ με την κουζίνα αλλά θες να ευχαριστήσεις συγγενείς και φίλους

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Μηλόπιτα της τεμπέλας: Βήμα βήμα πως θα την φτιάξεις σε 5 λεπτά (Εικόνες) - Προσοχή σε αυτό το ένα συνηθισμένο λάθος

Χειμώνα, καλοκαίρι ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων είναι η μηλόπιτα! Το Youweekly.gr σου παρουσιάζει παρακάτω με κάθε λεπτομέρειας το πως θα φτιάξεις την πιο εύκολα ανοιχτή μηλόπιτα της ζωής σου! Είναι κατάλληλη ακόμα και για σένα που δεν έχει ιδέα πως ανοίγει ο φούρνος!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την μηλόπιτα

Για την ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγόμεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση

  • 3 μεγάλα μήλα Γκόλντεν, καθαρισμένα και σε κυβάκια διάστασης 2 εκ.
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

  • 3 μεγάλα μήλα Γκόλντεν, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη

Για το άλειμμα

  • 1 ασπράδι αυγού μεσαίου μεγέθους (30 γρ.)

Εκτέλεση συνταγής

Οι διαδικασία για να φτιάξεις την μηλόπιτα σε φωτογραφίες
Ακολούθησε τα βήματα από δεξιά προς τα αριστερά

Δείτε επίσης: Πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολάτα: Σκέτη "κόλαση" σε λίγα λεπτά!

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  2. Φτιάξτε τη ζύμη. Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη της τάρτας στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ), μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη. Αποσύρετε τη ζύμη από τον κάδο, τυλίξτε τη με μια διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30΄. Κατόπιν αφαιρέστε τη από το ψυγείο. Ανοίξτε τη με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και στρώστε τη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Αλείψτε όλη την επιφάνειά της με το ασπράδι και καλύψτε τη με λαδόκολα. Βάλτε πάνω της βάρος (όπως όσπρια) για να μη φουσκώσει και ψήστε τη στη μεσαία σχάρα για .
  3. Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Αποσύρετε την τάρτα από το φούρνο και απλώστε πάνω της ομοιόμορφα τη γέμιση. Τοποθετήστε στην επιφάνεια της τάρτας τις φέτες μήλου, σχηματίζοντας μια δίνη και ψήστε την τάρτα για 35΄ στους 180 °C (αέρας).
  5. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Το αποτέλεσμα της μηλόπιτας
Το τελικό αποτέλεσμα

Συχνά λάθη
  • Ζυμώνουμε για πολλή ώρα τα υλικά για τη ζύμη, με αποτέλεσμα να γίνεται σαν «λάστιχο» και να μην έχουμε την επιθυμητή υφή μετά το ψήσιμο.