Εύκολος τραχανάς μέσα σε 20 λεπτά - Το μυστικό για να μην πιεί όλο το νερό και "λασπώσει"
Πως να τον φτιάξετε
Όλοι θυμόμαστε από παιδιά τον τραχανά που έφτιαχνε η γιαγιά μας όταν πηγαίναμε στο χωριό. Την συνταγή αυτή λοιπό, την έχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι εύκολη, γρήγορη και με πολλά θρεπτικά για όλες τις ώρες.
Πως να φτιάξεις τον τραχανά με ντομάτα
Υλικά
- 1 φλ. τραχανά γλυκό ή ξυνό
- 5 φλ. νερό
- 1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας (ή 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες)
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φέτα σε τρίμματα ή στραγγιστό γιαούρτι
Δείτε επίσης: Κριθαράκι με γιουβέτσι στο φούρνο: Βήμα βήμα τα μυστικά για να μην βγει "νερό" η σάλτσα και να μην λασπώσει το κρέας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς).
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον τραχανά με φέτα σε τρίμματα ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
- Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό και σταθεί για 5 λεπτά στην κατσαρόλα, θα το ρουφήξει όλο.
- Σερβίρετε τον κοκκινιστό τραχανά σε βαθιά πιάτα με τρίμματα φέτας ή ανακατέψτε στο πιάτο σας στραγγιστό γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή. Ο τραχανάς γίνεται και λευκός χωρίς ντομάτα αλλά ο κοκκινιστός έχει άλλη νοστιμιά.
- TIP: Μη βράζετε τον τραχανά σε δυνατή φωτιά και φροντίστε να υπάρχει πάντα αρκετό νερό