Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα για αρχάριους - Πως να τα φτιάξεις μέσα σε 20 λεπτά

Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα για αρχάριους - Πως να τα φτιάξεις μέσα σε 20 λεπτά

Αυτή η συνταγή για μακαρόνια με κόκκινη σάλτα Αραμπιάτα, θα γίνει η αγαπημένη σου. Είναι ακόμα και για αρχάριους και μπορείς να την φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μέσα σε 20 λεπτά. Τα υλικά είναι απλά, όπως και το μαγείρεμα.

Πως να φτιάξεις τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτα

Υλικά

  • 500 γρ. πεννες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες εμπορίου
  • Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Δείτε επίσης 9+1 μύθους για τα μακαρόνια: Γιατί δεν πρέπει να τα καπακώνετε κατά τη διάρκεια του βρασίματος;

Εκτελεση

  • Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Η σαλτσα

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε πιέζοντας με την κουτάλα.
  • Την βράζουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες.
  • Προσθέτουμε αλάτι.
  • Όταν βράσουν οι πέννες τις ρίχνουμε στην σάλτσα.
  • Προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν και βράζουμε για 2′.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.
  • Σερβίρουμε αμέσως σε βαθειά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.
ΠΗΓΗ argiro.gr