Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο: Τα μυστικά της Αργυρώς για να βγουν ζουμερές και όχι σκληρές σαν πέτρα
Ακολουθήστε τα βήματα ένα προς ένα
![Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο: Τα μυστικά της Αργυρώς για να βγουν ζουμερές και όχι σκληρές σαν πέτρα](https://www.youweekly.gr/style/images/nopic_large.webp)
Οι χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά για το οικογενειακό τραπέζι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδωσε την πιο νόστιμη συνταγή αλλά και τα μυστικά για να ψηθεί τέλεια ώστε να βγει από το φούρνο ζουμερό και όχι σκληρή.
Αυτή είναι η συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες της Αργυρώς
Υλικά
- 6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 6 μεγάλες πατάτες
- 4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε επίσης: Συκώτι στο φούρνο από την Αργυρώ - Το μυστικό για να πετύχεις το ψήσιμο και να είναι ζουμερό μέσα
Εκτέλεση
- Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
- Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε-πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.