25η Μαρτίου αλλιώς: Φιλέτο μπακαλιάρου με μελωμένες πατάτες και μανιτάρια - Η σάλτσα είναι το μυστικό

Η τέλεια συνταγή για εκείνους που θα μαγειρέψουν τελευταία στιγμή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
25η Μαρτίου αλλιώς: Φιλέτο μπακαλιάρου με μελωμένες πατάτες και μανιτάρια - Η σάλτσα είναι το μυστικό

Σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου, το μενού έχει μπακαλιάρο και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μία ακόμη επιλογή, λίγο διαφορετική από τις κλασσικές συνταγές. Με μελωμένες πατάτες και μανιτάρια και μία σάλτσα που ταιριάζει άψογα!

Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες και μανιτάρια

Υλικά

Για το φιλέτο μπακαλιάρου

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου pollock Pescanova
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τρυφερό πράσο σε χοντρές φέτες
  • 4 πατάτες σε χοντρές φέτες
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά ψιλοκομμένα
  • Λίγο τρυφερό μάραθο στο τελείωμα
  • Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Δείτε επίσης: Κουρκούτι για μπακαλιάρο - Τα 6 κόλπα της γιαγιάς για να σου βγει τραγανό κι όχι νιανιά

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα. Κόβουμε στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3’ να στεγνώσουν.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πράσο, και τη σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
  • Σοτάρουμε για 3’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση γύρω στα 15’ να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα ακουμπάμε πάνω στα υλικά που βράζουν.
  • Πιέζουμε ελαφρά να μπουν στην σάλτσα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, λίγο μάραθο και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Λίγο μπούκοβο στην σάλτσα θα δώσει ένταση.
  • Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή ένταση για 6’.
  • Ανακινούμε την κατσαρόλα από χερούλια γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα όσο βράζουν.
  • Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 10’ να τραβήξει τα περιττά υγρά.
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγη σάλτσα και φρέσκο ψωμί.

Δείτε επίσης: Σκορδαλιά: Τα τρία μυστικά για να διατηρηθεί μέρες στο ψυγείο - Προσοχή μη μουλιάσετε...

Πηγή: argiro.gr