25η Μαρτίου αλλιώς: Φιλέτο μπακαλιάρου με μελωμένες πατάτες και μανιτάρια - Η σάλτσα είναι το μυστικό
Η τέλεια συνταγή για εκείνους που θα μαγειρέψουν τελευταία στιγμή
Σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου, το μενού έχει μπακαλιάρο και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μία ακόμη επιλογή, λίγο διαφορετική από τις κλασσικές συνταγές. Με μελωμένες πατάτες και μανιτάρια και μία σάλτσα που ταιριάζει άψογα!
Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες και μανιτάρια
Υλικά
Για το φιλέτο μπακαλιάρου
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου pollock Pescanova
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
- 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 τρυφερό πράσο σε χοντρές φέτες
- 4 πατάτες σε χοντρές φέτες
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά ψιλοκομμένα
- Λίγο τρυφερό μάραθο στο τελείωμα
- Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Δείτε επίσης: Κουρκούτι για μπακαλιάρο - Τα 6 κόλπα της γιαγιάς για να σου βγει τραγανό κι όχι νιανιά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα. Κόβουμε στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3’ να στεγνώσουν.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πράσο, και τη σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
- Σοτάρουμε για 3’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τις πατάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση γύρω στα 15’ να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα ακουμπάμε πάνω στα υλικά που βράζουν.
- Πιέζουμε ελαφρά να μπουν στην σάλτσα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, λίγο μάραθο και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Λίγο μπούκοβο στην σάλτσα θα δώσει ένταση.
- Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή ένταση για 6’.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα από χερούλια γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα όσο βράζουν.
- Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 10’ να τραβήξει τα περιττά υγρά.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγη σάλτσα και φρέσκο ψωμί.
Δείτε επίσης: Σκορδαλιά: Τα τρία μυστικά για να διατηρηθεί μέρες στο ψυγείο - Προσοχή μη μουλιάσετε...
Πηγή: argiro.gr