Νόστιμα μακαρόνια με χταπόδι στην κατσαρόλα με τέλεια σάλτσα. Η τέλεια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το οικογενειακό σαρακοστιανό γεύμα. Το μυστικό για να μαλακώσει το μαλάκιο και να χυλώσει σωστά η σάλτσα.
Η συνταγή για χταπόδι με μακαρόνια της Αργυρώς
Υλικά
- 1 kg περίπου χταπόδι
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 συσκ. ντοματάκια κον κασέ
- 1 δαφνόφυλλο
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Δείτε επίσης: 10+1 tips για τραγανά καλαμαράκια με κρούστα – Το μυστικό με το πανάρισμα σε σωστό χαρτί
Εκτέλεση
- Πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπουκιές το χταπόδι.
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το χταπόδι στη κατσαρόλα, και σωτάρουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35 με 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με το χταπόδι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με τσιμπίδα.
- Βράζουμε για 2 λεπτά τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε ζεστά.