Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ και γεύση μιλφέιγ

Λίγα υλικά, μεγάλη απόλαυση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ και γεύση μιλφέιγ

Ποιος είπε ότι είναι αδύνατον να φτιάξετε ένα γρήγορο και εξίσου νόστιμο σπιτικό μιλφέιγ; Όσοι μέχρι τώρα διστάζατε να το φτιάξετε, το συγκεκριμένο με μπισκότα θα σας πείσει με την πλούσια γεύση και την ευκολία του.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γλυκό ψυγείου

  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 840ml γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 200ml ζαχαρούχο γάλα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική

Για το πασπάλισμα

  • 10-15 μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ και γεύση μιλφέιγ

  1. Αδειάστε το μείγμα κρέμας ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ και το αγελαδινό γάλα (περίπου 600ml ή όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας) σε ένα μπολ και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα στην αρχή και μετά σε δυνατή, με ένα μίξερ χειρός για 5΄ μέχρι να πήξει η κρέμα. Βουτήξτε με τα χέρια σας τα μπισκότα ένα ένα στο υπόλοιπο αγελαδινό γάλα και καλύψτε τη βάση ενός παραλληλόγραμμου ταψιού διαστάσεων 25 χ 35 εκ. Απλώστε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και κάντε ακόμα μια στρώση με μπισκότα πάνω από την κρέμα, αφού τα βουτήξετε κι αυτά στο γάλα.
  2. Σε ένα μπολ, αδειάστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη σε σαντιγί με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάστε το μείγμα επάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων. Βάλτε στο μούλτι τα μπισκότα για το πασπάλισμα και πατήστε διαδοχικά 2-3 φορές το On/Off μέχρι να θρυμματιστούν αλλά να μη γίνουν σκόνη. Πασπαλίστε το μιλφέιγ με τα τριμμένα μπισκότα και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει, μέχρι να σερβίρετε. Όταν κρυώσει, κόψτε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και σερβίρετε.
Συχνά λάθη
  • Αφήνουμε αρκετές ημέρες το μιλφέιγ στο ψυγείο πριν το καταναλώσουμε, με αποτέλεσμα να μαλακώνουν πολύ τα μπισκότα και να μην είναι τραγανό.
Tip
  • Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα αμύγδαλα λευκά στην κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ.