Της... κολάσεως: Υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού και λευκή κουβερτούρα

Τέτοιο κέικ δεν έχεις ξανά φάει

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Της... κολάσεως: Υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού και λευκή κουβερτούρα

Βυθιστείτε στον γλυκό κόσμο της απόλαυσης με αυτή την υπέροχη συνταγή για τούρτα κέικ Kinder Delice! Αν είστε λάτρης των Kinder Delice, αυτή η τούρτα θα γίνει η αγαπημένη σας. Σκεφτείτε ένα ζουμερό, σοκολατένιο κέικ γεμιστό με κρέμα γάλακτος και σκεπασμένο με μια πλούσια επικάλυψη σοκολάτας - μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία που θα εντυπωσιάσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Η διαδικασία είναι απλή και τα υλικά εύκολα προσβάσιμα, κάνοντας την συνταγή αυτή ιδανική ακόμα και για αρχάριους στη ζαχαροπλαστική. Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά και δημιουργήστε ένα γλυκό αριστούργημα που θα καταπλήξει την οικογένεια και τους φίλους σας!

Τι θα χρειαστείτε για το κέικ

  • 230 γρ. μαργαρίνη
  • 120ml γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30ml μπράντι
  • 40 γρ. κακάο σε σκόνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
  • 7,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την γέμιση

  • 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. φουντούκια, τριμμένα

Για το γλάσο

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 75ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Εκτέλεση

κέικ kinder delice

Δείτε επίσης: Cheesecake βύσσινο: Το κόλπο στην τεχνική κοπής για να μην διαλυθεί το κομμάτι - 7 μυστικά για να μοιάζει με αυτά των ζαχαροπλαστείων

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
  2. Φτιάξτε το κέικ. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Αδειάστε τη στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη, το μπράντι, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ) για 5΄-6΄. Προσθέστε στη συνέχεια ένα ένα τα αυγά και το αλεύρι αφού το κοσκινίσετε μαζί με το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε για 3΄-4΄μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ψήστε το κέικ. Στρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22-24 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάστε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήστε το κέικ στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 170 °C για 30΄-40΄. Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 30΄.
  4. Φτιάξτε τη γέμιση. Βάλτε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Καβουρντίστε τα για 3΄-4΄ ανακινώντας το τηγάνι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα φουντούκια να κρυώσουν. Κατόπιν βάλτε τα στο μούλτι και πατήστε 2-3 φορές το On/Off, ώστε να θρυμματιστούν, αλλά όχι να γίνουν σκόνη. Αδειάστε τα φουντούκια σε ένα μπολ (κρατώντας λίγα στην άκρη για το γαρνίρισμα), προσθέστε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη με ένα μίξερ χειρός σε ελαφριά σαντιγί.
  5. Προσθέστε τη στο μπολ με τα φουντούκια και την πραλίνα και ανακατέψτε απαλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενσωματωθεί. Αφήστε τη γέμιση στην άκρη.
  6. Φτιάξτε το γλάσο. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια μεσαία κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέστε τη λευκή σοκολάτα, αφού την ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι, και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Μοντάρετε την τούρτα. Περάστε ένα λεπτό μαχαιράκι περιμετρικά της φόρμας για να ξεκολλήσει το κέικ από τα τοιχώματα και ξεφορμάρετε. Τοποθετήστε το σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα πριονωτό μαχαίρι κόψτε το οριζόντια σε 2 ισοπαχείς δίσκους. Τοποθετήστε τον έναν δίσκο σε μια πιατέλα και απλώστε επάνω τη γέμιση.
  8. Στρώστε την καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Καλύψτε από πάνω με τον άλλο δίσκο και πιέστε απαλά να σταθεροποιηθεί. Περιχύστε την τούρτα με το γλάσο, πασπαλίστε με τα φουντούκια που κρατήσατε στην άκρη, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Συχνά λάθη

Δεν αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν μοντάρουμε την τούρτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το κόψουμε εύκολα σε δίσκους και να μαλακώνει πολύ η γέμιση με την πραλίνα φουντουκιού.

Έξυπνη ιδέα
  • Εναλλακτικά μπορείτε να επικαλύψετε την τούρτα με μαρμελάδα φρούτου της αρεσκείας σας.