Τώρα που ανοίγει ο καιρός και τα 30αρια πλησιάζουν μαζί με το καλοκαίρι, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα φρούτα που βρίσκονται ακόμη στην εποχή και να δημιουργήσουμε δροσερά και πανεύκολα γλυκά για τις ζεστές ημέρες. Έτσι λοιπόν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο και καλοκαιρινό γλυκό με φρούτα εποχής και κρέμα.

Πώς θα φτιάξτε το αφράτο και πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρούτα εποχής και κρέμα

Υλικά

  • 200 gr βούτυρο μαλακό
  • 200 gr ζάχαρη
  • 4 μεσαία αυγά, (200 γρ.)
  • 200 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 50 gr ινδική καρύδα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 250 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml ξινόγαλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

  • 350 gr κρέμα γάλακτος κρύα χτυπημένη
  • 200 gr στραγγιστό γιαούρτι
  • Φρέσκα φρούτα εποχής σε κομμάτια
  • Άχνη ζάχαρη

Διαβάστε επίσης: Παγωτό στο σπίτι με 3 υλικά – Υγιεινό, πεντανόστιμο και δροσιστικό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 30 εκ.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Ενσωματώνουμε τα αυγά, ένα τη φορά, περιμένοντας να απορροφηθεί πλήρως από το μείγμα πριν ρίξου με το επόμενο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και την ινδική καρύδα.
  • Τέλος, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, δουλεύοντας το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.
  • Μόλις ψηθεί το γλυκό και στεγνώσει το κέντρο του, με την ανάποδη της κουτάλας κάνουμε τρύπες ολόγυρα σε όλη την επιφάνεια.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μια κανάτα το φρέσκο γάλα, το ζαχαρούχο και το ξινόγαλο, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Αρωματίζουμε το σιρόπι με την υγρή βανίλια και περιχύνουμε το κρύο κέικ.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα με το γιαούρτι και κάνουμε μια στρώση στην επιφάνεια του γλυκού.
  • Γαρνίρουμε με κομμάτια από φρέσκα φρούτα εποχής.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη.
  • Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα κρύο.

argiro.gr