Η μπουγάτσα είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, με τις ρίζες της να μας ταξιδεύουν στη Μακεδονία και κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Αν σας αρέσει η ιδέα μιας ελαφρύτερης εκδοχής, η μπουγάτσα με κρέμα γιαουρτιού είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε!

Η συνταγή αυτή συνδυάζει τη μεταξένια υφή της κρέμας γιαουρτιού με τη μοναδική τραγανότητα του φύλλου και υπόσχεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και ας φτιάξουμε μαζί αυτήν την υπέροχη εκδοχή της αγαπημένης μας μπουγάτσας!

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250ml γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Δείτε επίσης: Το πιο λαχταριστό τοστ που τρώνε οι Αμερικάνοι – Το «μυστικό» που θα το απογειώσει

Η συνταγή

Φτιάξτε την κρέμα. Ρίξτε σε μια μεσαία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το γάλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί το μείγμα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώστε τη φωτιά και ενσωματώστε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και τα αυγά, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη έως ότου πάρετε μια πυκνή κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C, στον αέρα. Μοντάρετε την μπουγάτσα. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Με ένα πινέλο αλείψτε με βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο ταψί. Απλώστε στη βάση και τα τοιχώματά του ένα φύλλο σφολιάτας και αλείψτε το με λίγο βούτυρο. Αδειάστε στο ταψί την κρέμα, ισιώστε την επιφάνειά της με σπάτουλα σιλικόνης και καλύψτε τη με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείψτε το λίγο βούτυρο και χαράξτε την μπουγάτσα σε τετράγωνα κομμάτια.

Ψήστε την μπουγάτσα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα και 20΄ μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε την μπουγάτσα να κρυώσει για 15΄. Πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη, κόψτε στα κομμάτια που χαράξατε και σερβίρετε.