Αν αναζητάτε μια συνταγή που θα απογειώσει το οικογενειακό σας τραπέζι ή θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, τότε αυτή η καρμπονάρα φούρνου από τον Γιώργο Τσούλη είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε!

Με πλούσιες γεύσεις, απλά υλικά και την υπογραφή ενός από τους πιο ταλαντούχους σεφ, αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή ιταλική μαγεία με τη δημιουργικότητα της ελληνικής κουζίνας.

Τι θα χρειαστείτε για την καρμπονάρα φούρνου

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 lt κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γρ. gouda, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C πάνω – κάτω αντιστάσεις.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να βγουν al dente.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, ανακατεύουμε ελαφρώς με μία ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη παρμεζάνα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα. Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι τη γεύση.
  7. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την gouda.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γκρατιναριτστεί το τυρί και σερβίρουμε.

Κι αν θέλετε να φτιάξετε κι ένα εύκολο γλυκό με μπόλικη σοκολάτα, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Ευχαριστούμε το giorgostsoulis.com