Αν αναζητάτε μια συνταγή που θα απογειώσει το οικογενειακό σας τραπέζι ή θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, τότε αυτή η καρμπονάρα φούρνου από τον Γιώργο Τσούλη είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε!
Με πλούσιες γεύσεις, απλά υλικά και την υπογραφή ενός από τους πιο ταλαντούχους σεφ, αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή ιταλική μαγεία με τη δημιουργικότητα της ελληνικής κουζίνας.
Τι θα χρειαστείτε για την καρμπονάρα φούρνου
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 lt κρέμα γάλακτος, πλήρης
- 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 200 γρ. gouda, τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C πάνω – κάτω αντιστάσεις.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να βγουν al dente.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, ανακατεύουμε ελαφρώς με μία ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη παρμεζάνα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα. Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι τη γεύση.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την gouda.
- Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γκρατιναριτστεί το τυρί και σερβίρουμε.
Κι αν θέλετε να φτιάξετε κι ένα εύκολο γλυκό με μπόλικη σοκολάτα, ρίξτε μια ματιά εδώ.
Ευχαριστούμε το giorgostsoulis.com