Έμειναν πολλά αυγά από το Πάσχα και δεν θέλετε να τα πετάξετε; Αυτή η σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, είναι η λύση. Θέλει 12 αυγά και είναι πανεύκολη.

Πως να φτιάξετε την αυγοσαλάτα σας

Δείτε επίσης: Σου περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα; Φτιάξε αυτό το πανεύκολο γλυκό!

Υλικά

  • 12 αυγά βρασμένα
  • 4 κλων. σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 ματσ. κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα
  • 2-3 πρέζα/ες ζάχαρη καστανή
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1-1½ φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 αγγούρι τουρσί
  • Λίγη κάπαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.
  • Καθαρίζουμε τα αυγά και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά.
  • Κρατάμε 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα.
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Μπορείς να βάλεις από ένα έως ενάμισι φλιτζάνι.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Στην σαλάτα αυτή όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν σωστά και να μην ξεχωρίζεις τα κομμάτια αυγού.
  • Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται επιπλέον ξύδι.
  • Την παγώνουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
  • Όταν την σερβίρουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε στην αρχή.
  • Αν θέλετε βάλτε λίγα φύλλα από άνηθο και μαϊντανό.
  • Ταιριάζει πολύ και το σχοινόπρασο. Αν έχετε προσθέστε το.

argiro.gr