Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να φτιάξετε μπιφτέκια κοτόπουλο, τότε αυτή η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας βοηθήσει να τα πετύχετε. Η εκτέλεση είναι πανεύκολη αλλά και πολύ γρήγορη αφού μέσα σε 5 λεπτά είναι έτοιμα να μπουν στο φούρνο. Μάλιστα, υπάρχει και ένα μυστικό για το ψήσιμο έτσι ώστε να μην παραψηθούν, μαυρίσουν και “στεγνώσουν”.

Πως να φτιάξετε τα μπιφτέκια κοτόπουλο

Υλικά

  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. τυρί που λιώνει

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό κότας
  • 1 λεμόνι

Δείτε επίσης: Κεφτεδάκια στο τηγάνι της ευκολίας – Το μυστικό με το ξύδι που θα απογειώσει γεύση και υφή

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον κιμά από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τρίβουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τη ντομάτα.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
  • TIP – Προσθέτουμε και τις νιφάδες από βρώμη, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
  • Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μίγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ για έξτρα γεύση.
    Ιδανικά, αφήνουμε τον μείγμα να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε ένα κομμάτι (περίπου 150 γραμ.).
  • Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά.
  • Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα.
  • Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση .
  • Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.
  • Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

Ψήσιμο στο φούρνο

  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος.
  • Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά
  • Ο χρόνος ψησίματος είναι 13 με 15 λεπτά περίπου.
  • Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.

argiro.gr