Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να φτιάξετε μπιφτέκια κοτόπουλο, τότε αυτή η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας βοηθήσει να τα πετύχετε. Η εκτέλεση είναι πανεύκολη αλλά και πολύ γρήγορη αφού μέσα σε 5 λεπτά είναι έτοιμα να μπουν στο φούρνο. Μάλιστα, υπάρχει και ένα μυστικό για το ψήσιμο έτσι ώστε να μην παραψηθούν, μαυρίσουν και “στεγνώσουν”.
Πως να φτιάξετε τα μπιφτέκια κοτόπουλο
Υλικά
- 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. βρώμης
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100 γρ. τυρί που λιώνει
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ζωμό κότας
- 1 λεμόνι
Δείτε επίσης: Κεφτεδάκια στο τηγάνι της ευκολίας – Το μυστικό με το ξύδι που θα απογειώσει γεύση και υφή
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τρίβουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τη ντομάτα.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
- TIP – Προσθέτουμε και τις νιφάδες από βρώμη, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μίγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).
- Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ για έξτρα γεύση.
Ιδανικά, αφήνουμε τον μείγμα να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. - Πλάθουμε ένα κομμάτι (περίπου 150 γραμ.).
- Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά.
- Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα.
- Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση .
- Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.
- Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.
Ψήσιμο στο φούρνο
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά
- Ο χρόνος ψησίματος είναι 13 με 15 λεπτά περίπου.
- Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.