Οι γιορτές πέρασαν, αλλά πολλά από τα γλυκά περίσσεψαν και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την τέλεια λύση για να τα αξιοποιήσετε! Τι λέτε για cheesecake με μελομακάρονα; Δεν θέλει κόπο, είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και είναι άκρως απολαυστικό!

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο cheesecake με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μελομακάρονα που περίσσεψαν
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα cheesecake

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
  • 10 γρ. κορν φλάουρ

Δείτε επίσης: Γαλακτομπούρεκο της Αργυρώς: Εύκολο και γρήγορο με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε ή τρίβουμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν με τα χέρια σε ένα μπολ, δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μίγμα.
  • Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρύμματα .
  • Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
  • Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μικρό ταψί 20 εκατοστών.
  • Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια.
  • Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
  • Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία, με βελούδινη υφή.
  • Αδειάζουμε την κρέμα για το γλυκό πάνω στη βάση με τα τρίματα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Εναλλακτικά το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Για τη σάλτσα

  • Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
  • Το χυμό, τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
  • Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Την απλώνουμε στη παγωμένη βάση.

Μυστικά

  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά η κρέμα και η σάλτσα, και να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.
  • Αν περισσέψει, το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά πριν σερβίρετε το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει λίγο.

Πηγή: argiro.gr