Οι γιορτές πέρασαν, αλλά πολλά από τα γλυκά περίσσεψαν και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την τέλεια λύση για να τα αξιοποιήσετε! Τι λέτε για cheesecake με μελομακάρονα; Δεν θέλει κόπο, είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και είναι άκρως απολαυστικό!
Πώς θα φτιάξετε το τέλειο cheesecake με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μελομακάρονα που περίσσεψαν
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα cheesecake
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 450 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
Για τη σάλτσα βύσσινο
- 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
- 10 γρ. κορν φλάουρ
Δείτε επίσης: Γαλακτομπούρεκο της Αργυρώς: Εύκολο και γρήγορο με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι
Εκτέλεση
- Αλέθουμε ή τρίβουμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν με τα χέρια σε ένα μπολ, δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μίγμα.
- Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρύμματα .
- Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
- Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
- Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μικρό ταψί 20 εκατοστών.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
- Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία, με βελούδινη υφή.
- Αδειάζουμε την κρέμα για το γλυκό πάνω στη βάση με τα τρίματα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Εναλλακτικά το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Για τη σάλτσα
- Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
- Το χυμό, τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
- Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Την απλώνουμε στη παγωμένη βάση.
Μυστικά
- Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά η κρέμα και η σάλτσα, και να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.
- Αν περισσέψει, το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά πριν σερβίρετε το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει λίγο.
Πηγή: argiro.gr