Αν ψάχνετε τι μα μαγειρέψετε μέσα στην ημέρα ή ακόμη και στο γιορτινό τραπέζι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει χοιρινό κοκκινιστό, φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Η προετοιμασία του δεν χρειάζεται παραπάνω από δέκα λεπτά.
Πώς θα φτιάξετε το χοιρινό κοκκινιστό της γιαγιάς
Υλικά
- 10 χοιρινές μπριζόλες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 φλ. ζωμός κρέατος ή κότας
- 1 συσκ. ντοµατάκια κονκασέ (400 γραµµ.)
- 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Δείτε επίσης: Καροτόσουπα βελουτέ – Τα 4 μυστικά για να μη μείνουν σβόλοι
Εκτελεση
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.
- Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, το ζωμό και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή µε πουρέ.
- Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.
Πηγή: argiro.gr