Αν ψάχνετε τι μα μαγειρέψετε μέσα στην ημέρα ή ακόμη και στο γιορτινό τραπέζι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει χοιρινό κοκκινιστό, φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Η προετοιμασία του δεν χρειάζεται παραπάνω από δέκα λεπτά.

Πώς θα φτιάξετε το χοιρινό κοκκινιστό της γιαγιάς

Υλικά

  • 10 χοιρινές μπριζόλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κρέατος ή κότας
  • 1 συσκ. ντοµατάκια κονκασέ (400 γραµµ.)
  • 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Δείτε επίσης: Καροτόσουπα βελουτέ – Τα 4 μυστικά για να μη μείνουν σβόλοι

Εκτελεση

  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.
  • Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, το ζωμό και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή µε πουρέ.
  • Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.

Πηγή: argiro.gr