Αν αναζητάτε ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο, τότε αυτό το γλυκό σε ποτήρι χωρίς ζάχαρη με μόλις τρία υλικά είναι ό,τι χρειάζεστε. Ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν την απόλαυση ενός γλυκού, αυτή η συνταγή συνδυάζει απλότητα και γεύση.

Ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και είναι η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή ένα γρήγορο σνακ. Δοκιμάστε το και ανακαλύψτε πόσο εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό που θα ικανοποιήσει τις γευστικές σας ανάγκες, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γλυκό

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά (2 κεσεδάκια)
  • 100 γρ. γάλα

Εκτέλεση

  • Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε γλυκαντικό θέλετε.
  • Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.
  • Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.
  • Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
  • Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.

Πηγή: Argiro.gr