Τι θα έλεγες αν σου πρότεινα ένα γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα για το μεσημεριανό της Πέμπτης; Μία συνταγή που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση, χωρίς να χρειάζεται να περάσεις ώρες στην κουζίνα. Το κοφτό μακαρονάκι με κιμά και γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή!

Τα υλικά είναι βασικά και οικονομικά, ενώ το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο χρόνο και διάθεση για να δημιουργήσεις ένα comfort food που θα γίνει το νέο σου αγαπημένο για μεσημεριανό.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την μακαρονάδα

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος μια φορά περασμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Η συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με κιμά
Argiro.gr
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.
  4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.
  5. Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό.
  6. Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά.
  7. Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας.
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό.
  9. Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι.
  10. Σερβίρουμε αμέσως.

Ευχαριστούμε πολύ το Argiro.gr για την συνταγή.

Τέλος, να θες και κάτι γλυκό μετά, ρίξε μια ματιά εδώ!