Eύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με κατεψυγμένες γαρίδες σε γευστική σάλτσα pesto και παρμεζάνα, που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Πώς να φτιάξετε την γαριδομακαρονάδα
Υλικά
- 1 kg κατεψυγμένες γαρίδες
- 1 συσκ. μακαρόνια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. νερό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. πάπρικα
- 1 πιπεριά τσίλι
- Πιπέρι
- Παρμεζάνα
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- 3 κ.σ. πέστο της επιλογής σας
Δείτε επίσης: Εναλλακτικό σουφλέ με κιμά και ψωμί – Τα 4 βασικά μυστικά
Εκτέλεση
- Έχουμε φροντίσει να ξεπαγώσουμε τις γαρίδες.
- Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και στη συνέχεια αφαιρούμε το έντερο από την ράχη σχίζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το.
- Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε μπολ, προσθέτουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 10’.
- Ωστόσο βράζουμε τα κελύφη σε κατσαρόλα για 15´.
- Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το ζωμό.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3′, προσθέτουμε λίγο ζωμό να τις μισοσκεπάζει και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα και με κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε τα ζυμαρικά.
- Τραβάμε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
- Τέλος, προσθέτουμε 3 κ.σ. χειροποίητη δικιά μας σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ