Eύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με κατεψυγμένες γαρίδες σε γευστική σάλτσα pesto και παρμεζάνα, που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Πώς να φτιάξετε την γαριδομακαρονάδα

Υλικά

  • 1 kg κατεψυγμένες γαρίδες
  • 1 συσκ. μακαρόνια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • Πιπέρι
  • Παρμεζάνα
  • Λίγα φύλλα βασιλικού
  • 3 κ.σ. πέστο της επιλογής σας

Δείτε επίσης: Εναλλακτικό σουφλέ με κιμά και ψωμί – Τα 4 βασικά μυστικά

Εκτέλεση

  • Έχουμε φροντίσει να ξεπαγώσουμε τις γαρίδες.
  • Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και στη συνέχεια αφαιρούμε το έντερο από την ράχη σχίζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το.
  • Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε μπολ, προσθέτουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 10’.
  • Ωστόσο βράζουμε τα κελύφη σε κατσαρόλα για 15´.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το ζωμό.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3′, προσθέτουμε λίγο ζωμό να τις μισοσκεπάζει και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα και με κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε τα ζυμαρικά.
  • Τραβάμε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
  • Τέλος, προσθέτουμε 3 κ.σ. χειροποίητη δικιά μας σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

argiro.gr