Η καρμπονάρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ιταλικά πιάτα, γνωστό για τη βελούδινη υφή και την πλούσια γεύση του. Ωστόσο, η τελειοποίηση αυτής της απλής αλλά λαχταριστής συνταγής μπορεί να φανεί δύσκολη για πολλούς. Εδώ έρχεται ο Jamie Oliver, ο διάσημος Βρετανός σεφ, να μας δείξει πως με μερικά απλά βήματα μπορούμε να φτιάξουμε την πιο κρεμώδη καρμπονάρα χωρίς κόπο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την καρμπονάρα

  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών από ελευθέρας βοσκής
  • 40γρ. τυρί παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 x 150γρ. κομμάτι πανσέτας υψηλής ποιότητας
  • 200γρ. σπαγγέτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Τα 6 μυστικά του πασίγνωστου σεφ Jamie Oliver για να πετύχεις τα τέλεια μακαρόνια αλ ντέντε

  • Βάλε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ, τρίψε μέσα την παρμεζάνα, πρόσθεσε πιπέρι και ανακάτεψε καλά με ένα πιρούνι. Άφησέ το στην άκρη.
  • Κόψε το σκληρό μέρος της πανσέτας και κράτησέ το στην άκρη, στη συνέχεια ψιλόκοψε το κρέας.
  • Βράσε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
  • Εν τω μεταξύ, τρίψε το σκληρό κομμάτι της πανσέτας (αν έχεις) σε όλο τον πάτο ενός μεσαίου τηγανιού (αυτό θα δώσει εξαιρετική γεύση, ή εναλλακτικά χρησιμοποίησε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο), και μετά βάλε το τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  • Ξεφλούδισε το σκόρδο, λιώσε το ελαφρώς με την παλάμη σου και πρόσθεσέ το στο τηγάνι. Άφησέ το να αρωματίσει το λάδι για 1 λεπτό. Πρόσθεσε την ψιλοκομμένη πανσέτα και μαγείρεψε για 4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
  • Αφαίρεσε το σκόρδο από το τηγάνι και, αφού κρατήσεις λίγο από το νερό μαγειρέματος, στράγγιξε τα σπαγγέτι και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι. Ανακάτεψε καλά σε δυνατή φωτιά για να απορροφήσουν όλη αυτή την ωραία γεύση και στη συνέχεια απομάκρυνε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Πρόσθεσε λίγο από το νερό μαγειρέματος και ανακάτεψε καλά, πρόσθεσε πιπέρι, και στη συνέχεια ρίξε το μείγμα των αυγών. Το τηγάνι θα βοηθήσει να μαγειρευτούν απαλά τα αυγά χωρίς να γίνουν ομελέτα. Ανακάτεψε καλά, προσθέτοντας περισσότερο νερό μαγειρέματος μέχρι να γίνει το πιάτο κρεμώδες και λαμπερό.
  • Σέρβιρε με λίγο τριμμένο τυρί παρμεζάνα και μια έξτρα πινελιά πιπεριού.