Στον κόσμο της γαστρονομίας, η απλότητα συχνά συναντά την απολαύστικη πολυπλοκότητα. Και τίποτα δεν αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτήν τη σύγκλιση από τα αγαπημένα ψωμάκια γεμιστά με μπέικον και αυγό. Αυτή η συνταγή δεν είναι απλώς μια πρόταση για γεύμα, αλλά μια εμπειρία γεύσης που αγκαλιάζει τις αισθήσεις και ξυπνά την αναμνηστική μας γλώσσα.
Στη βάση της, το ψωμάκι γεμιστό με μπέικον και αυγό συνδυάζει τη ζεστασιά του φρεσκοψημένου ψωμιού με την αλατισμένη, ελαφρώς καπνιστή γεύση του μπεϊκον και την κρεμώδη υφή του αυγού. Μια μπουκιά από αυτό το γευστικό αριστούργημα είναι αρκετή για να κάνει την καρδιά και την κοιλιά μας να χορεύουν από ευχαρίστηση.
Αυτό το άρθρο αποτελεί μια πρόσκληση να εξερευνήσουμε μαζί την απλή και θαυματουργή τέχνη της γευστικής εναλλαγής, προσφέροντας μια συνταγή που αγαπήθηκε πάντοτε και θα αγαπηθεί πάντα.
Τι θα χρειαστείτε για τα γεμιστά ψωμάκια
- 4 καρβελάκια μικρά
- 4 φέτες μπέικον
- 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζ. τσαγ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής

- Προθερμάντε το φούρνο στους 180ο C
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε προσεκτικά το πάνω μέρος από τα καρβελάκια δημιουργώντας ένα καπάκι. Σκάψτε τα καρβελάκια και αφαιρέστε την ψίχα από το εσωτερικό τους, προσέχοντας να μην τρυπήσετε την κόρα.
- Κόψτε τις φέτες του μπέικον και καλύψτε εσωτερικά τα τοιχώματα και τη βάση κάθε μπολ ψωμιού που φτιάξατε. Σπάστε στο κάθε καρβελάκι ένα αυγό και πασπαλίστε με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από το καθένα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (αν χρησιμοποιήσετε). Κλείστε τα με το καπάκι τους που κόψατε στην αρχή.
- Τυλίξτε κάθε καρβελάκι με αλουμινόχαρτο και και βάλτε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήστε τα για 10΄ αν θέλετε το αυγό μελάτο και 15΄αν το θέλετε καλά ψημένο. Αποσύρετε από το φούρνο, ξετυλίξτε τα καρβελάκια από το αλουμινόχαρτο, μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή: Φροντίστε να καλύψετε καλά τα ψωμάκια εσωτερικά με το μπέικον για να μην μαλακώσουν από το αυγό και να παραμείνουν τραγανά. Επίσης προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το φούρνο σας και πως προτιμάτε το αυγό. Ανοίξτε λίγο το αλουμινόχαρτο και ελέγξτε αν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο.
Έξυπνη ιδέα: Εναλλακτικά αντί για μπέικον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν και την ψίχα από το ψωμί μπορείτε να την κάνετε σπιτικά κρουτόν.
Κι αν ψάχνετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό χωρίς πολλές θερμίδες ρίξτε μια ματιά εδώ.