Το γλυκό των Χριστουγέννων που θέλεις να γίνει γρήγορα, με λίγα υλικά και να είναι πεντανόστιμο είναι το πιο δημοφιλές του διάσημου σεφ Jamie Oliver, που το φτιάχνει κάθε χρόνο και φυσικά γίνεται ανάρπαστο ανάμεσα στους followers του στο Instagram – και όχι μόνο!
Μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό των Χριστουγέννων, που χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και εξασφαλίζει απόλυτη επιτυχία και νοστιμιά, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το χριστουγεννιάτικο δείπνο. Θα το φτιάξεις την Παραμονή των Χριστουγέννων (ακόμα και λίγο πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σου) και δεν έχεις να ανησυχήσεις για τίποτα!
Ο Jamie Oliver, γνωστός για τις απίστευτες συνταγές του αλλά και για όλα αυτά τα μικρά μυστικά που μας αποκαλύπτει για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, μέσα από τις εκπομπές, τα βιβλία του και το Instagram, είναι ειδικός στα χριστουγεννιάτικα γλυκά και μάλιστα σε αυτά που δεν χρειάζονται κόπο και χρόνο για να παρασκευαστούν. Μάλιστα, ένα είναι το πιο δημοφιλές γλυκό των Χριστουγέννων που είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και τα… σπάει με τη γεύση του!
Το γλυκό των Χριστουγέννων του Jamie Oliver
Το απόλυτο γρήγορο γλυκό, ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. θα το παρασκευάσεις μόλις μέσα σε 10 λεπτά και οι καλεσμένοι σου θα ενθουσιαστούν – “ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα”, όπως λέει και ο Jamie Oliver.
Chocolate pots
Θα χρειαστείς…
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (75%)
- 700 γρ. τόφου
- 160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
- 1 πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
Εκτέλεση…
- Τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γεμίστε μέχρι τη μέση με βραστό νερό και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα μεταλλικό μπολ από πάνω, φροντίζοντας η βάση να μην αγγίζει την επιφάνεια του νερού – ένα μπεν μαρί δηλαδή.
- Σπάστε τη σοκολάτα και αφήστε να λιώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ βάλτε μια καθαρή πετσέτα. Προσθέστε το τόφου και πιέστε για να φύγουν τα περιττά υγρά.
- Προσθέστε το τόφου σε ένα μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι και στη συνέχεια ανακατέψτε για 1 έως 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε να ενωθούν.
- Μοιράστε το μείγμα σε μικρά μπολ (Ο Jamie Oliver προτιμά φλιτζάνια εσπρέσο).
- Βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσουν.
Δείτε το βίντεο