Αν ψάχνετε τι θα φτιάξετε για να “ηρεμήσετε” τις λιγούρες σας, προτείνουμε το πιο απλό και μαμαδίσιο γλυκό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, που δεν είναι άλλο από την κρέμα βανίλια και φτιάχνετε μόνο με 4 υλικά, σε χρόνο dt. Υπάρχει, μάλιστα, και παραλλαγή με σοκολάτα, για όσους δεν μπορούν χωρίς αυτή.
Πώς θα φτιάξετε την κρέμα βανίλια
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
- 1 lt φρέσκο γάλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- 40 gr κουβερτούρα τριμμένη
- Λίγα καρούλια σοκολάτας για το σερβίρισμα
Δείτε επίσης: 10λεπτο γλυκό ψυγείου με μπισκότα με βελούδινη κρέμα λάιμ
Εκτέλεση
- Κρατάμε 1 φλιτζ. από το συνολικό γάλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε με ένα κουτάλι το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να δέσει.
- Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ισομοιράζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας σε πιάτα και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Ρίχνουμε στην υπόλοιπη κρέμα που κρατήσαμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμη ζεστή η κρέμα για να λιώσει η σοκολάτα από τη θερμότητα.
- Μοιράζουμε τη σοκολατένια κρέμα σε πιάτα γλυκού και σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.
- Η κρέμα πιάτου τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη και διατηρείται στο ψυγείο.
- Διατηρήστε τις κρέμες που περίσσεψαν στο ψυγείο.
Πηγή: argiro.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ