Όταν ακούμε τη λέξη “λαπάς”, το μυαλό μας πάει συνήθως σε ένα πιάτο χωρίς γεύση, κάτι αδιάφορο που μάλλον μας θυμίζει παιδικές ασθένειες ή… στρατιωτική κουζίνα! Κι όμως, ο λαπάς, όταν μαγειρευτεί με τις σωστές αναλογίες και τεχνικές, μπορεί να μετατραπεί σε ένα γευστικό, θρεπτικό και ιδιαίτερα ευχάριστο πιάτο.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, λοιπόν, μας αποκαλύπτει πώς οι απλές αλλαγές στα υλικά και η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορούν να απογειώσουν αυτό το ταπεινό πιάτο. Ετοιμαστείτε να δείτε τον λαπά με νέα μάτια και να δοκιμάσετε τις συνταγές που θα τον κάνουν απόλυτα απολαυστικό!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τον λαπά

  • 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 1 3/4 φλ. νερό
  • Λίγο αλάτι
  • Χυμό λεμονιού (λίγες σταγόνες)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ο λαπάς
Argiro.gr
  1. Για να χυλώσει σωστά και να βγει όλο το άμυλο που θα δώσει κρεμώδη υφή χρησιμοποιούμε ιδανικά ρύζι γλασέ.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και λίγο αλάτι κατά βούληση.
  3. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε μέσα το ρύζι.
  4. Χαμηλώνουμε την εστία και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει ,να χυλώσει και να αποβάλει όλο το άμυλο.
  5. Ανακατεύουμε συχνά γιατί πιάνει στην κατσαρόλα.
  6. Μόλις βράσει και μαλακώσει το ρύζι θα πάρει κρεμώδη υφή το νερό.
  7. Τότε προσθέτουμε το λάδι και διορθώνουμε το αλάτι.
  8. Ανακατεύουμε και σβήνουμε την εστία.
  9. Στύβουμε μέσα λίγο λεμόνι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο όσο είναι ζεστός.
  10. Σε πολλούς αρέσει πιο ζουμερός και σε πολλούς αρέσει πιο πηχτός αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής του καθενός.

Κι αν θες κάτι σε γλυκό, τσέκαρε εδώ αυτό που σου προτείνουμε για σήμερα.

Ευχαριστούμε πολύ το Argiro.gr