Σκέτη κόλαση: Vegan σαλάμι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Ιδανικό για όσους κάνουν διατροφή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Μπορεί το φθινόπωρο να τελειώνει και ο χειμώνας να μπαίνει σιγά σιγά, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε την διατροφή μας. Όταν μας πιάνουν, λοιπόν, οι λιγούρες και μόνο ένα γλυκό μπορεί να μας ηρεμήσει, υπάρχει ένα σνακ που λατρεύουν όλοι, φτιάχνετε πανεύκολα, είναι υγιεινό και vegan, κατάλληλο για όλους δηλαδή! Ο λόγος για το σαλάμι σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Δείτε επίσης: Σκέτη κόλαση: Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά

Πώς θα φτιάξετε το υγιεινό & vegan σαλάμι σοκολάτας

Υλικά

Για το vegan σαλάμι σοκολάτας

125 γρ. κακάο 0% λιπαρά (βιολογικά προϊόντα)
170 γρ. βούτυρο καρύδας μαλακό (στα βιολογικά προϊόντα)
300 γρ. ωμά φουντούκια
2 κ.σ. σπόρους Chia (σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
1/2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
25 χουρμάδες αποξ. αλεσμένοι ή χοντροκομμένοι
4 κ.σ. σταφίδες μαύρες
4 κ.σ. κράνμπερι
200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη)

Εξοπλισμός

  • Λαδόκολλα
  • Μπολ
  • Ταψί

Για το vegan σαλάμι σοκολάτας

  • Για το vegan σαλάμι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά, ψιλοκόβουμε τα 100 γραμ. φουντούκια και αλέθουμε τα υπόλοιπα.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ τα ανακατεύουμε. Γίνεται σαν πηχτός χυλός.
  • Το παγώνουμε να πήξει, για να μπορούμε να το πλάσουμε και να του δώσουμε σχήμα ρολού.
  • Πλάθουμε σε ρολά (2- 3 μικρά ρολά), τυλίγουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Αφού σφίξει το vegan σαλάμι σοκολάτας, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.
  • Εναλλακτικά το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αφού πήξει το κόβουμε σε κομματάκια. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Ένα γλυκό χωρίς τύψεις που μας δίνει ενέργεια και όλα τα οφέλη των υλικών super foods που χρησιμοποιήσαμε.
  • Ενημερωθείτε για την διατροφική αξία των υπερτροφών που σας δίνω στα υλικά και θα καταλάβετε για πιο λόγο θα χαίρεστε και θα απολαμβάνετε την κάθε μπουκιά. Είναι τέλειο.

Μυστικό

Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό για να πλάθεται εύκολα. Αφού παγώσει θα γίνει σαν πλαστελίνη και θα δώσετε σχήμα πιο εύκολα. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό πορτοκάλι επιπλέον.

Πηγή: argiro.gr