Οι λουκουμάδες είναι ένα από τα γλυκά που όλοι λατρεύουν αλλά θεωρούν πως μπορούν να απολαύσουν μόνο αν τους αγοράσουν, καθώς πιστεύουν πως δεν είναι εύκολο να τους φτιάξει κανείς στο σπίτι. Με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, θα αλλάξετε γνώμη! Έχει λίγα υλικά, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και θα είναι τόσο τραγανοί εξωτερικά και μαλακοί εσωτερικά που δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους έτοιμους.

Πώς θα φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες στο σπίτι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

  • 250 gr αλεύρι
  • 150 ml νερό
  • 150 gr λεμονάδα με ανθρακικό
  • 1 πρέζες αλάτι
  • 1/2 φακελάκι μαγιά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

  • Σπορέλαιο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 500 gr ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • 2 κ.σ. ανθόνερο

Δείτε επίσης: Παγωτό στο σπίτι με 3 υλικά – Υγιεινό, πεντανόστιμο και δροσιστικό

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Δεν ανακατεύουμε ξανά όταν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως.
  • Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του.
  • Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

  • Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά. ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα, το νερό και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Θα έχουμε μία ζύμη πιο αραιή από την παραδοσιακά ζύμη για λουκουμάδες.
  • Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35-40 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα.
  • Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ.
  • Βγαίνουν μικρά και λεπτά λουκουμαδάκια και είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν.
  • Τους σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι.

Πηγή: argiro.gr