Αν ψάχνεις τι να φτιάξεις για μεσημεριανό, που δεν θέλει ούτε πολύ κόπο αλλά ούτε και πολύ χρόνο, είσαι στο σωστό μέρος. Φτιάξε τις πατάτες φούρνου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, με φέτα και πάπρικα, που είναι από μόνες τους χορταστικές, αλλά συνοδεύουν τέλεια και όλα τα ψητά!

Πώς θα φτιάξετε πανεύκολα πατάτες φούρνου με πάπρικα και φέτα

Υλικά

  • 1½ kg πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ντομάτα μεγάλη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 4 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 4 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. σκληρή φέτα σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Κόβουμε στη μέση το κεφάλι σκόρδου και το ακουμπάμε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το νερό και ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για μία ώρα και 20 λεπτά.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε ανά διαστήματα τις πατάτες, προσεκτικά για να μη λιώσουν, ενώ αν διαπιστώσουμε ότι χρειάζονται υγρασία, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος πρέπει να μείνουν με το κόκκινο λάδι τους.
  • Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις πασπαλίζουμε με σπασμένη φέτα και τις αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά στο φούρνο, μέχρι να καψαλιστεί και να λιώσει ελαφρώς το τυρί.

Κι αν μετά ψάχνεις κάτι για γλυκό, δες εδώ πώς να φτιάξεις πανεύκολο banana bread.

Πηγή: argiro.gr