Εάν θέλετε να δώσετε μία νεά διάσταση στο μοσχάρι στη γάστρα, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει τη λύση. Το υλικό-έκπληξη που χρσιμοποιεί είναι η μπύρα η οποία θα κάνει το φαγητό ζουμερό και επομένως πολύ πιο γευστικό!
Δείτε επίσης: Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη και αυγά στο πι και φι – Έτοιμο σε 15′
Υλικά
Για το μοσχάρι με μπύρα
- 1200 γρ. μοσχάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 κρεμμύδια άνυδρα
- 1 κουτί μικρό μπύρα
- 1 δαφνόφυλλο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- 1 κλων. θυμάρι
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 μπαγκέτα μπαγιάτικη
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες πάχους ενάμιση πόντου περίπου.
- Το αλευρώνουμε και το θωρακίζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο, μέχρι να κάνει κρούστα και από τις δύο πλευρές και να κρατήσει τους χυμούς του μέσα.
- Περνάμε τα κομμάτια από το τηγάνι λίγα – λίγα, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Όσα κομμάτια ετοιμάζονται, τα στρώνουμε στη γάστρα.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα ή στα έξι σε χοντρές φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι για 3-4 λεπτά.
- Τα μεταφέρουμε στη γάστρα με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε πάνω από το κρέας.
- Στα υπολείμματα του τηγανιού ρίχνουμε λίγη μπύρα και ντεγλασάρουμε το τηγάνι, δηλαδή τρίβουμε καλά με τη σπάτουλα και ανακατεύουμε.
- Σιγά – σιγά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μπύρα.
- Αδειάζουμε όλο το υγρό του τηγανιού στη γάστρα με το κρέας και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το θυμάρι και αλατίζουμε κατά βούληση.
- Τρίβουμε από πάνω αρκετό φρέσκο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για μία ώρα.
- Μετά από τη μία ώρα ξεσκεπάζουμε τη γάστρα.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπαγκέτα, βουτάμε τις φέτες στο ζουμί της γάστρας και τις στρώνουμε πάνω από το φαγητό.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε τη γάστρα στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν τα ψωμάκια.
Μυστικά
- Θωρακίζουμε το μοσχάρι για να κρατήσει τους χυμούς του.
- Το πανάρισμα με αλεύρι βοηθάει στο δέσιμο της σάλτσας.
- Ντεγκλασάρουμε το τηγάνι με αλκοόλ ρευστοποιώντας ξανά τους καραμελωμένους χυμούς του μοσχαριού.
Πηγή: argiro.gr