Η ζέστη «χτυπάει κόκκινο» καθημερινά και ένα παγωτό σίγουρα βοηθάει την κατάσταση. Πολλοί, όμως, το αποφεύγουν καθώς προσέχουν την διατροφή τους. Τι θα λέγατε εάν μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, χωρίς ζάχαρη; Με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου δεν θα χάσετε! Είναι ιδανική και για τους vegan.
Πώς θα φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη

Υλικά
- 250 gr γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 200 gr γάλα καρύδας παχύρρευστο (κονσέρβα)
- 150 gr χουρμάδες
- 40 gr κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- Χωνάκια παγωτού
Δείτε επίσης: Της τεμπέλας το πιο εύκολο γλυκό – Έτοιμο σε 10 λεπτά
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις.
- Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30 λεπτά.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως.
- Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
- Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτη, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
- Για να σερβίρουμε, το αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
- Σερβίρουμε ιδανικά σε χωνάκια ή κυπελάκια για να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.
Πηγή: argiro.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ