Λαχταράς κάτι γλυκό αλλά δεν έχεις χρόνο για πολύπλοκες συνταγές; Αυτά τα πανεύκολα μπισκότα γεμιστά με πραλίνα θα γίνουν η αγαπημένη σου λιχουδιά! Τραγανά απ’ έξω, με πλούσια σοκολατένια καρδιά στο κέντρο, φτιάχνονται μέσα σε λίγα λεπτά με απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα. Ιδανικά για τον καφέ, για το σχολείο ή για ένα γρήγορο σπιτικό γλυκό που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μπισκότα
- 250 gr μαλακό βούτυρο
- 60 gr άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 70 gr κορν φλάουρ κοσκινισμένο
- 40 gr κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Εύκολο κέικ σοκολάτας με μόλις 4 υλικά
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το μαλακό βούτυρο, να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ δουλεύοντας το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή βουτυράτη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και πιέζουμε να γίνει λεπτή.
- Τυλίγουμε χωριστά τα δύο κομμάτια με μεμβράνη και τα παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C, στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ρηχά ταψιά.
- Τοποθετούμε κάθε κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά πασπαλίζοντας με λίγο κακάο και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο περίπου 1/2 εκ.
- Παγώνουμε ξανά για λίγο τη ζύμη στο ψυγείο γιατί μαλακώνει γρήγορα.
- Βουτάμε κουπ πατ 5 εκ. σε άχνη ή κακάο και κόβουμε μπισκότα.
- Ενώνουμε όλα τα περισσεύματα ζύμης και τα ανοίγουμε ξανά σε φύλλο κόβοντας και άλλα μπισκότα.
- Αραδιάζουμε τα μπισκότα στα ταψιά και τα ψήνουμε (ένα ταψί τη φορά) για 13 λεπτά περίπου.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια τα κλείνουμε ανά δύο σε σάντουιτς γεμίζοντάς τα με λίγη πραλίνα φουντουκιού.
- Αν έχουμε χρόνο, προτού ψήσουμε τα μπισκότα, τα παγώνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να διατηρήσουν καλύτερα το σχήμα τους και να μην απλώσουν πολύ στο ταψί.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
">
">
">
">
">
">
">