Η κοτόσουπα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ιδανική για να μας ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Σε αυτή την εύκολη και νόστιμη παραλλαγή, αντικαθιστούμε το ρύζι με κριθαράκι, δίνοντας μια πιο πλούσια και χορταστική υφή στη σούπα, ενώ προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι για ένα φρέσκο και δροσιστικό άρωμα που ισορροπεί τη γεύση.
Η συνταγή αυτή όχι μόνο είναι εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση, αλλά και ιδανική για όσους αναζητούν μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης τους κοτόσουπας.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κοτόσουπα
- 1 μικρό κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
- 1 ξερό κρεμμύδι (σε καρέ)
- 1 πράσο (σε φέτες)
- 2 καρότα (σε μικρά καρέ)
- 1/2 σελινόριζα (σε μικρά καρέ)
- 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
- 2-3 κλωνάρια σέλινο
- 1/3 φλ. κριθαράκι ψιλό
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Δείτε επίσης: Μελομακάρονα: Το λάθος που κάνεις κάθε Χριστούγεννα και δεν σου βγαίνουν τραγανά
- Για την κοτόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά, σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο νερό.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 25′ από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Ξαφρίζουμε το νερό, όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά το μαϊντανό, το σέλινο, το αλατοπίπερο και το κριθαράκι.
- Βράζουμε για 10′ ανακατεύοντας την κοτόσουπα τακτικά.
- Τέλος, στύβουμε το λεμόνι κι ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε την κοτόσουπα μετά το βράσιμο σκεπασμένη για 10′. Σερβίρουμε σε πιάτα.
Ευχαριστούμε το Argiro.gr