Αν λατρεύεις τη γεύση μιας φρέσκιας, τραγανής πίτσας αλλά θέλεις να αποφύγεις τον κόπο και τον χρόνο της κλασικής συνταγής, αυτή η συνταγή είναι ό,τι χρειάζεσαι. Με μόλις 5 απλά βήματα και τη βοήθεια του air fryer, μπορείς να απολαύσεις μια λαχταριστή πίτσα σε χρόνο μηδέν.

Ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις την οικογένεια και τους φίλους σου με αυτή την πανεύκολη συνταγή που θα γίνει η νέα σου αγαπημένη επιλογή για κάθε περίσταση!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την πίτσα

Για τη ζύμη

  • 110 ml νερό
  • 3 γρ. μαγιά ξερή
  • ½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 150 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο

Για το topping

  • 40 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες μπέικον
  • ½ πιπεριά πράσινη ή κόκκινη, σε ροδέλες

Εκτέλεση συνταγής

Η πίτσα του airfryer

Δείτε επίσης: Air fryer: 7 τρόφιμα που απαγορεύεται να μαγειρέψεις

Για τη ζύμη
  1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το λάδι, και ζυμώνουμε με τα χέρια-φορώντας γάντια μιας χρήσης-, μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1½ ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C.
  5. Όταν έχει ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε στα δύο και την απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα με τα δάκτυλα επάνω σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Ετοιμάζουμε μια λαδόκολλα στις διαστάσεις του κάδου του air fryer, βάζουμε πάνω τη ζύμη, την τοποθετούμε στον κάδο του air fryer και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Για τη σύνθεση
  • Στη συνέχεια απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη σάλτσα, το τυρί, το μπέικον και την πιπεριά και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη δεύτερη ζύμη και σερβίρουμε τις πίτσες ζεστές.

Ευχαριστούμε το Giorgostsoulis.com