Θέλεις στο πασχαλινό τραπέζι εκτός από την κλασική ντοματοσαλάτα ή πράσινη, να προσθέσεις ακόμα μια; Οι ψητές πιπεριές με ελάχιστες θερμίδες, θα γίνει η αγαπημένη σου αλλά και των καλεσμένων σου.

Η συνταγή για τις ψητές πιπεριές

Υλικά

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε επίσης: Η πιο υγιεινή και χορταστική σαλάτα με ψητά λαχανικά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε πρώτα τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς C μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει.
  • Τις βγάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε καλά.
  • Τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα).
  • Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες για τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα.
  • Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

argiro.gr