Αν ψάχνετε τι θα μαγειρέψετε για όλη την οικογένεια, προτείνουμε το ψαρονέφρι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, στο τηγάνι με πατάτες και θεσπέσια σάλτσα, με την τέλεια κρεμώδη υφή. Είναι ένα γεύμα γρήγορο και πολύ εύκολο, που σίγουρα θα αρέσει σε όλους.
Η συνταγή για το ψαρονέφρι με πατάτες και σάλτσα
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 gr μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
- 2 κομμάτια κομμάτια ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμ.) κομμένο σε μενταγιόν (φέτες χοντρές)
- 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε επίσης: Ονειρικό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και τα πιο απλά υλικά – Χωρίς μίξερ
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τρίβουμε εξωτερικά, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους.
- Τις βράζουμε για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4′-5′.
- Ρίχνουμε το κρασί.
- Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.
- Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.
- Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Πηγή: argiro.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ