Ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι! Αν θες να μάθεις κι εσύ πως να φτιάχνεις τους τέλειους ρεβυθοκεφτέδες σε χρόνο dt και, μάλιστα, με ταραμά και σως ταχίνι, πρέπει απλώς να ακολουθήσεις την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Πώς θα φτιάξετε τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΥ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ

  • 250 gr ρεβύθια βρασμένα και καλά στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. ταραμά λευκό
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φετ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΤΑΧΙΝΙ

  • 1 φλ. ταχίνι
  • 5 κ.σ. νερό
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Δείτε επίσης: Ζουμερό κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο – Τα 8 βήματα για να βγει «λουκούμι»

Εκτέλεση

  • Τα ρεβύθια μπορεί να είναι περίσσευμα από προηγούμενο μαγείρεμα ή απλά νεροβρασμένα. Πρέπει όμως να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με πιρούνι ή με το χέρι.
  • Στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τον ταραμά, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, στύβουμε το λεμόνι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  • Αλατίζουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε, γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, όπως όταν κάνουμε κανονικά κεφτεδάκια.
  • Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

ΣΩΣ ΤΑΧΙΝΙ

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι ή σύρμα.
  • Βάζουμε την σως σε μπολάκι και τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα.
  • Βουτάμε κάθε κεφτεδάκι στην σως ταχίνι και απολαμβάνουμε.

Πηγή: argiro.gr

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!