Tι θα φάμε σημερα; Μια παραδοσιακή Μπολονέζ που δεν έχετε ξαναφτιάξει!

Tι θα φάμε σημερα; Μια παραδοσιακή Μπολονέζ που δεν έχετε ξαναφτιάξει!
Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή της για την καλύτερη μπολονέζ στον κόσμο.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι

  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 3/4 φλυτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3/4 φλυτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο

  • 3/4 φλυτζανιού καρότο ψιλοκομμένο

  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί

  • 1 φλυτζάνι γάλα

  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ

  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά

  • Ροδίστε το κρεμμύδι, προσθέστε το σέλινο και το καρότο, ροδίστε για άλλα 2 λεπτά

  • Προσθέστε τον κιμά, το αλάτι και λίγο πιπέρι

  • Ανακατέψτε και ροδίστε τον κιμά

  • Προσθέστε το γάλα και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο -Αφήστε το γάλα να απορροφηθεί εντελώς

  • Προσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να εξατμιστεί

  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώστε εντελώς τη φωτιά και αφήστε να βράσει επί 3,5 ώρες

  • Αν στη διάρκεια της βράσης δείτε ότι στεγνώνει το φαγητό, προσθέστε λίγο νερό

  • Βράστε τα μακαρόνια της προτίμησής σας -Την ώρα που θα σερβίρετε ρίξτε λίγο βούτυρο στο πιάτο και μετά τη σάλτσα μπολονιέζ και μπόλικο τριμμένο τυρί

  • Buon appetito! Συνέχεια παρακάτω:




Πηγή: iefimerida.gr


Διαβάστε επίσης στο youweekly.gr:

Ο αισθησιακός χορός της κόρης του Sylvester Stallone, ξετρέλανε το διαδύκτιο!

Αποκάλυψη! Σε ποια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά θα συμμετέχει η Κατερίνα Ζαρίφη;

Η κίνηση δημοσιογράφου με την κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα που την έκανε έξαλλη!