Συνταγή: Ένας... διαφορετικός μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου!

Συνταγή: Ένας... διαφορετικός μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου!

Υλικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα (περίπου 1 κιλό)
5 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε μεγάλα κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
100ml ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
½ πιπεριά πράσινη σε λωριδες
1 φύλλο δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά!

½ πιπεριά πράσινη σε λωριδες
1 φύλλο δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Κόβετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε κομμάτια και ξεφλουδίζετε το σκόρδο. Στη συνέχεια, πλένετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια.

Δείτε ακόμη: Ένα διαφορετικό γλυκό: Τoύρτα κανταΐφι με κρέμα λάιμ!

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις πατάτες και τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Ανά 10 περίπου λεπτά φροντίστε να κουνάτε λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό. Μην ανακατέψετε με κουτάλα, γιατί οι πατάτες θα διαλυθούν.

Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για λίγο το φαγητό να κρυώσει μέχρι να το σερβίρετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr