Μπουρέκι με κολοκύθα, μήλο και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Θα σας ξετρελάνει!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μπουρέκι με κολοκύθα, μήλο και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μπουρέκι με κολοκύθα, μήλο και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Μια πίτα που θα ξετρελάνει τους πάντες και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτή την συνταγή μέσα στο σπίτι.

Μπουρέκι που όταν το γεύεσαι, απολαμβάνεις σε κάθε μπουκιά το μοναδικό συνδυασμό της γλυκιάς κολοκύθας και του μήλου, με το τραγανό φύλλο να κάνει τη διαφορά. Την βρήκαμε στο argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 1 κιλό γλυκιά κολοκύθα τριμμένη
  • 2 μήλα Ζαγοράς τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. ξανθές σταφίδες
  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1/2 γλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1/2 φλ ζάχαρη
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το μπουρέκι με γλυκιά κολοκύθα και μήλο, λιώνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το μήλο να μαραθούν και να πίνουν τα υγρά τους. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να στεγνώσει το μείγμα και σβήνουμε με το κονιάκ. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Ανοίγουμε το φύλλο. Βουτυρώνουμε ταψί 30 ή 32 εκ. ή πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.

Στρώνουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη (την υπόλοιπη) και κανέλα.

Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε στα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας κανελοζάχαρη. Τα φύλλα που περισσεύουν τα γυρίζουμε προς τα κάτω, όπως στο γαλακτομπούρεκο, ή τα κόβουμε.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 10′, ώστε να παγώσει το βούτυρο και να μην διαλύεται η επιφάνεια, όταν χαράζουμε σε κομμάτια.

Χαράζουμε και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα.