Η απόλυτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την πιο λαχταριστή κοτόσουπα με μπόλικο λεμόνι

Έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η απόλυτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την πιο λαχταριστή κοτόσουπα με μπόλικο λεμόνι

Σε περίπτωση που δεν έχετε σκεφτεί ακόμη τι ακριβώς να μαγειρέψετε για μεσημεριανό σας έχουμε αναμφίβολα την λύση μιας και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δεν απογοητεύει ποτέ με τις συνταγές της.

Έτσι αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο γευστική κοτόσουπα η οποία μπορεί να γίνει μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Μπορείτε επίσης εδώ να δείτε και μια πολύ εύκολη συνταγή για το πιο λαχταριστό και δροσερό γλυκό λεμονιού.

Η κοτόσουπα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Λαχταριστή κοτόσουπα από την Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.700 γραμ.
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλερυ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 φλ. ζυμαρικά μικρά (όπως το αλφαβητάρι)
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση για την κοτόσουπα

Για την κοτόσουπα αυγολέμονο, βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως. Αφήνουμε να πάρει βράση.

Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.

Σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό ή ρύζι. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό. Αλατοπιπερώνουμε. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε -συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, για εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μείγμα με σύρμα.

Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.

Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά.

Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε ζεστά μπολ, και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπόλ λίγο κοτόπουλο.

Τα μυστικά για την τέλεια κοτόσουπα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • Διαλέγουμε κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής ή αν έχουμε την πολυτέλεια, βρίσκουμε κότα ή κόκορα από το μαγικό χωριό μας.
  • Είναι απαραίτητο όταν φτιάχνουμε κοτόσουπα να βράσουνε και τα κόκαλα μέσα στον ζωμό της, γι αυτό αποφεύγετε φιλέτα κοτόπουλου, εκτός κι αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά.
  • Μην αφαιρέσετε τίποτα πριν βράσετε το κοτόπουλο. Αφού το βράσετε όμως και πάρετε όλη την νοστιμιά του, μπορείτε εύκολα με μια κουτάλα να αφαιρέσετε το περιττό λίπος από την επιφάνεια του ζωμού. Παρεμπιπτόντως, αυτό το λίπος που θα αφαιρέσετε, είναι ιδανικό για να ψήσετε πατάτες φούρνου. Για την ακρίβεια είναι το κάτι άλλο σε γεύση.
  • Κρεμμύδι, καρότο και σέλερι ή σέλινο (είναι η Αγία τριάδα της κουζίνας) για την πιο νόστιμη, κλασική και παραδοσιακή κοτόσουπα με αυγολέμονο ή χωρίς.