Σας περίσσεψαν Πασχαλινά κόκκινα αυγά; Μην τα πετάξετε! Η συνταγή που έχει κάνει θραύση

Χρειάζεστε μόνο 15 λεπτά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
argiro.gr
argiro.gr

Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά δεν γίνεται για αυτό και όλα τα οικογένεια τραπέζια αποτελούνται από ντουζίνες, μιας και το τσούγκρισμα είναι από τα μεγαλύτερα έθιμα. Τι κάνουμε όμως, όταν έχουν περισσέψει αρκετά;

Σίγουρα δεν τα πετάμε! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια υπέροχη συνταγή προκειμένου να τα αξιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες του Πάσχα για να μην πάνε χαμένα. Ο λόγος φυσικά για μια καταπληκτική συνταγή για σαλάτα με αυγό που θα τους ξετρελάνει όλους.

Αυτή η σαλάτα με αυγό, είναι ιδανική για να αξιοποιήσουμε τα βραστά αυγά και τα Πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν ή που δεν βάφτηκαν καλά.

Διαβάστε επίσης: Παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Αργυρώ με ότι συκώτια έμειναν από το αρνί - Το μυστικό για να μην κόψει το αυγολέμονο

undefined

Σαλάτα με αυγά που περίσσεψαν από το Πασχαλινό τραπέζι

Υλικά

  • 12 αυγά βρασμένα
  • 4 κλων. σέλερι (κομμένα σε μικρά καρέ)
  • 1 ματσ. τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 2 καρότα (ωμά, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη)
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Μπόλικο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2-3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4-5 αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

Για τα μπισκότα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα
  • Σουσάμι
  • Μαυροκούκι (μαυροσίσαμο)
  • Παπαρουνόσπορο
  • Χοντροσπασμένα πιπέρια διάφορα
  • Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε πρώτα τα βραστά αυγά και τα ψιλοκόβουμε.
  • Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροτριμμένα.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό σχοινόπρασο, πιπεριά, τα αγγουράκια και τη μαγιονέζα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.

Για τα μπισκότα σφολιάτας

  • Με ένα μικρό κουπ πατ κόβουμε δισκάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
  • Όταν τα κόψουμε όλα, τα βουτυρώνουμε και τα τρυπάμε ελαφρά με πιρούνι ή τη μύτη μαχαιριού.
  • Πασπαλίζουμε λίγα με σουσάμι, λίγα με μαυροκούκι, λίγα με χοντροσπασμένα πιπέρια και αφήνουμε λίγα σκέτα.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αραδιάζουμε σε δίσκο πλάι στη σαλάτα.

argiro.gr