Πανεύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι και τραγανό φύλλο κρούστας που κάνει "κρατς" στο δόντι

Θέλει 10 λεπτά προετοιμασία και 50 ψήσιμο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πανεύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι και τραγανό φύλλο κρούστας που κάνει

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την πιο νόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι. Θέλει μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και τα υπόλοιπα 50 θα πρέπει να μείνει στο φούρνο για να ψηθεί.

Πως να φτιάξεις την τυρόπιτα με γιαούρτι

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας)
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 500 γρ. φέτα (τριμμένη)
  • 500 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Δείτε επίσης: Ζουμερή τυρόπιτα με γιαούρτι, κρεμμύδι και πατάτα - Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής

Προετοιμασία

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
  • Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
  • Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε τυριά.
  • Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω για να κλείσουμε την πιτα.
  • Χαράζουμε ελαφρά τη πιτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
  • Ψήνουμε το φαγητο σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).
ΠΗΓΗ argiro.gr